Két (és fél) hét, öt karika, hat arany!

Véget ért a sport világának legnagyobb eseménye, az olimpiai játékok, amelyet idén a pandémia miatt egy évvel el kellett halasztani, és rendhagyó módon üres lelátók előtt rendeztek Tokióban. Minden olimpia felejthetetlen, ez az idei a rendhagyó körülmények miatt is az, de nekünk, magyar szurkolóknak ismét a csodálatos magyar eredményekről szólt.

forrás – hírTv

A Residence Hotel Balaton vendégei és kollégái köszönik a felejthetetlen élményeket mind a 173 magyar olimpikonnak, akik csodálatos teljesítményeikkel a világ legnagyobb seregszemléjén képviselték a magyar színeket, és töltötték meg örömmel a magyar szíveket!

Hősök vízen, vízben, szőnyegen és páston

Szilágyi Áron történelmi győzelmével egyedüli háromszoros egyéni olimpiai bajnoka a kardvívásnak, amelyben olyan elődökkel emlegetik már együtt a nevét, mint a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladár.

Milák Kristóf elképesztő fölényére 200 pillangón mi sem jellemzőbb, mint az olimpiai bajnok saját reakciója. Elmaradt a világcsúcs, ám nekünk az volt a csúcs, ahogy a magyar fiatalember oktatta a világot a medencében.

Lőrincz Tamást a 77 kg-os kötöttfogású birkózás olimpiai döntőjében láthattuk utoljára küzdeni, de még hogyan: csodálatos pályafutását olimpiai arannyal koronázta meg!

És persze a kajakosok, Kopasz Bálint elképesztő olimpiai csúccsal lett olimpiai bajnok a férfi királykategóriában, Tótka Sándor pedig a sprintszámban bizonyult a leggyorsabbnak a férfiak között.

Kozák Danuta pedig Tokióban valóban minden idők legnagyobb magyar sportolói közé emelkedett, miután hatodik olimpiai aranyérmét nyerte Csipes Tamarával, Kárász Annával és Bodonyi Dórával a női kajak négyesek 500 méteres olimpiai fináléjában!

forrás – Kovács Tamás MTI MTVA

KÖSZÖNJÜK A CSODÁLATOS DIADALOKAT!

183 a magyar igazság!

A magyar olimpiai küldöttség úgy érkezett meg Tokióba, hogy a neves elődök összesen 177 olimpiai aranyérmet szereztek az újkori olimpiákon. Tokióban 6 aranyéremmel bővült Magyarország dicsőséglistája, emellett 7 ezüst- és hét bronzéremnek örülhettünk.

forrás – portfolio.hu

Sírni csak a győztesnek szabad

Székely Éva varázslatos könyvének a címéből arra lehet következtetni, hogy a szurkoló az igazi győztese az olimpiának. Legalábbis mi elmorzsoltunk néhány könnycseppet az elmúlt hetekben, és nemcsak a győztesek sikeréért hullattunk könnyeket. Felemelő volt látni a boldog dobogósainkat, az elvesztett csaták után az érmeknek, olimpiai pontszerző helyeknek is örülni tudó magyar sportolókat, akik éveket, évtizedeket dolgoztak azért, hogy a végén megrígassanak minket!

forrás – Guiseooe Cacace AFP

A Residence Hotel Balaton minden magyar olimpikonnak köszöni a példamutató küzdelmet, amelynek eredménye ez az örömkönnyekkel teli csodálatossá két és fél hét volt!