Foglalás
Close

Sauna sessions for complete recharge

In our sauna there is a Finnish sauna, a steam room, an aroma sauna and a salt bath, which have various positive effects on the health and relaxation of our guests. Stress relief, detoxification and relaxation are guaranteed, and the sesans also add real special experiences to your vacation.

Lake Wellness Oasis opening Hours: 09:00 - 20:00



Szaunavilág:



Szaunavilágban finn szauna, gőzkabin, aroma szauna és sókabin beépített infrasugárzókkal található.

Finn szauna:



A szaunák hőmérséklete 90-100 °C közötti, páratartalmuk 6-15 %. Naponta 2-3 alkalommal 12-15 perc időtartamra javasolt a szaunában tartózkodni. Az izzadás során csökkennek például a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, izületek fájdalmas elváltozásai, valamint a túlzott savasodás, tehát rendkívül jól méregtelenít. Aktivizálódik testünk immunrendszere, megnövekednek a védekező és öngyógyító erőink.

Gőzkabin:



A gőzkabinban lévő magas páratartalom tökéletesen ellazítja a testet, a bőr nedvességgel telik meg, a légutak tisztulnak. A szaunához hasonlóan immunerősítő hatású, és megszabadít a salakanyagoktól. A magas páratartalmú levegő tisztítja a nyálkahártyát, a légzés minősége jelentősen javul.

Aroma szauna:



Az Aroma szauna aroma befecskendezéssel, világítással ellátott, jótékony hatású helység, mely kellemesen hat a légutakra, a bőrre és vérkeringésre. A 50 ºC-os hőmérséklet mellett a 100% relatív páratartalom kíméletes módon segíti az ellazulást és a méregtelenítést, melyet a különböző aromaolajak jótékony hatása egészít ki.

Sókabin:



A sókabinban a párolgó sótartalom egyrészt külsőleg hat: puhítja a bőrt, másrészt belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.

Szauna ceremónia programmal bővült szolgáltatásaink köre. Képzett szaunamesterünk ismerteti a szauna jótékony hatásait, kultúráját, miközben bőrápoló anyagokkal, személyre szabott ventillációval fokozza a méregtelenítést.

Szauna ceremónia:



A felöntés vagy szauna ceremónia a 90 °C-os finn szaunában történik, ahol 10-12 ember kényelmesen elfér. Amikor mindenki kényelmesen elhelyezkedett és a szauna mester is megérkezett, akkor kezdődhet is a vidám program!

A szauna lényege egyrészt a stresszoldás, így nélkülözhetetlen a jó hangulat, amit a szauna ceremónia és a szauna mester is tovább fokoz. Ha a hangulat adott, jön a felöntés, amikor a szauna mester egy fa merőkanál segítségével, illóolajjal kevert vizet önt a forró lávakövekre, így hevítve fel a kabint, majd a törölközővel kavarja fel a levegőt, így a forróság és a hűsítő szellő váltakozása enyhe libabőrözésre készteti a testet. A szauna mester a ceremónia alatt nem pusztán a méreganyagok távozását segíti elő, de a libabőrrel együtt fokozza a boldogsághormon termelődését is, ezzel a lelki nyugalom és béke megteremtését, a relaxációt és ellazulást segíti. A negyed órás rituálénak sok fajtája létezik attól függően, hogy a szauna mester milyen vizet önt az izzó parázsra, vagy milyen anyagot választanak a résztvevők a bőrük feltöltésére.

Szállodánk négyféle szauna ceremóniával kedveskedik a vendégeknek. Az első szauna program nálunk mindig a tengeri sós, amivel első lépésben megtisztíthatjuk bőrünket az elhalt hámrétegtől. Ezt követően bőrtápláló felöntés következik, ami a vendégek igényei szerint lehet mézes, olívás, sörös és vitaminos.

Sós

Az első felöntés mindig a tengeri sós. Rövid izzadást követően a vendégek bőrüket tengeri sóval dörzsölik be. A tengeri só, mint természetes testradír megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, ezáltal bőrünk feszesebbé válik. A tengeri só hatékonyabb bármelyik sónál: fokozza a verejtékmirigyek működését, a méregtelenítést, a sóban rejlő nyomelemek és ásványi anyagok a kitágult pórusokon keresztül könnyedén szívódnak fel, ami újjávarázsolja, feszesíti a bőrt, csökkenti a cellulit tüneteit.

Mézes

A mézes ceremónia alkalmával szintén rövid előizzadás után a vendégek virágmézzel kenik végig magunkat. A meleg hatására a méz cseppfolyóssá válik, gyorsan felszívódva elősegíti a bőr anyagcseréjét, hatásos bőrszennyeződések, pattanások, kisebb hegek ellen, hidratálja, táplálja és nyugtatja a bőrt. A ceremónia végére felüdült puha bőrrel, kellemes virágméz illatúan távozhatunk.

Olívás

A szauna mester olívaolajat kínál a vendégeknek testük bedörzsölésére. Az olíva a pórusokon keresztül fejti ki jótékony hatásait. Az olíva olaj segíti a bőr regenerálódását, magas E-vitamin tartalma miatt fiatalító hatású. Hidratálja a bőrt és gyulladáscsökkentő.

Sörös

A szauna izzó kövére kerül a vízzel elegyített sör, ami pillanatok alatt a frissen sült cipó illatával árasztja el a levegőt, ez keveredik a maláta- és árpaillattal, miközben „sivatagi szélhez” hasonló forró levegővel hevíti a vendégeket. A sörös párán keresztül a sörben lévő B-vitamin a kitágult pórusokon keresztül könnyen szívódik, ugyanakkor D vitaminhoz juttatja a szervezetet.