Foglalás
Close

Wellness Oasis

In our nearly 700 square-meter Wellness Oasis, our guests can enjoy body and soul every day of the year, breaking away from the fast-paced everyday life. Our outdoor and indoor swimming pools, our outdoor hot tub and sauna saunas crown the days spent here for romantic vacations or family reunions.

Lake Wellness Oázis nyitvatartása:Vasárnap - Csütörtök: 7:00 – 21:00
Péntek - Szombat: 7:00 - 22:00

Csendes wellness:Hét minden napján reggel 07:00 - 9:00 óráig, illetve vasárnaptól csütörtökig este 20:00 - 21:00 óráig, pénteken és szombaton pedig este 20:00 - 22:00 óráig csendes wellness időszakot tartunk. Ez idő alatt a wellness részlegünk 16 éven felüliek számára látogatható. Ezzel szeretnénk hozzájárulni kedves Vendégeink tökéletes pihenéséhez. Köszönjük a kisgyermekes családok megértését.

Medencék:1. Az úszásra is kiválóan alkalmas (14m x 7m), szabálytalan alakú Oázis Sport - medence, nyakzuhannyal és ellenáramoltatóval rendelkezik. A medencéhez szervesen kapcsolódik a köralakú gyermekmedence (0,6m mély) amely bohócos vízköpőjével garantáltan önfeledt szórakozást biztosít a kicsiknek.

2. Az Oázis Élmény - medence, légágyakkal, ülő és álló masszírozókkal, masszázs padokkal és buzgárokkal kényezteti a vendégeket. A medencéhez poolbár kapcsolódik, ahol Ön frissítőkkel, koktélokkal, snack ételekkel csillapíthatja éhségét, enyhítheti szomjúságát. A medencetér felett nyugágyakkal berendezett, galériás pihenőtér várja a fürdőzés után ejtőzni vágyó vendégeket.

A medencék hőmérséklete 32 °C.

Pezsgőfürdők:A szállodában beltéri és kültéri pezsgőfürdő is várja a vendégeket. A masszázs medencékben való fürdőzés csökkenti a stresszt, az izmok feszültségét, a gyors szívverést, a szorongást és a krónikus fájdalmakat. Mindezek hatására teste ellazul, lelke megnyugszik így segítve hozzá Önt a tökéletes pihenés élményéhez.

SzaunavilágSzaunavilágban finn szauna, gőzkabin, aroma szauna és sókabin beépített infrasugárzókkal található.

Lake Wellness Oázis nyitvatartása:

Vasárnap - Csütörtök: 7:00 – 21:00
Péntek - Szombat: 7:00 - 22:00

Finn szauna:A szaunák hőmérséklete 90-100 °C közötti, páratartalmuk 6-15 %. Naponta 2-3 alkalommal 12-15 perc időtartamra javasolt a szaunában tartózkodni. Az izzadás során csökkennek például a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, izületek fájdalmas elváltozásai, valamint a túlzott savasodás, tehát rendkívül jól méregtelenít. Aktivizálódik testünk immunrendszere, megnövekednek a védekező és öngyógyító erőink.

Gőzkabin:A gőzkabinban lévő magas páratartalom tökéletesen ellazítja a testet, a bőr nedvességgel telik meg, a légutak tisztulnak. A szaunához hasonlóan immunerősítő hatású, és megszabadít a salakanyagoktól. A magas páratartalmú levegő tisztítja a nyálkahártyát, a légzés minősége jelentősen javul.

Aroma szauna:Az Aroma szauna aroma befecskendezéssel, világítással ellátott, jótékony hatású helység, mely kellemesen hat a légutakra, a bőrre és vérkeringésre. A 50 ºC-os hőmérséklet mellett a 100% relatív páratartalom kíméletes módon segíti az ellazulást és a méregtelenítést, melyet a különböző aromaolajak jótékony hatása egészít ki.

Sókabin:A sókabinban a párolgó sótartalom egyrészt külsőleg hat: puhítja a bőrt, másrészt belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.

Szauna ceremónia programmal bővült szolgáltatásaink köre. Képzett szaunamesterünk ismerteti a szauna jótékony hatásait, kultúráját, miközben bőrápoló anyagokkal, személyre szabott ventillációval fokozza a méregtelenítést.

Szauna ceremónia:A felöntés vagy szauna ceremónia a 90 °C-os finn szaunában történik, ahol 10-12 ember kényelmesen elfér. Amikor mindenki kényelmesen elhelyezkedett és a szauna mester is megérkezett, akkor kezdődhet is a vidám program!

A szauna lényege egyrészt a stresszoldás, így nélkülözhetetlen a jó hangulat, amit a szauna ceremónia és a szauna mester is tovább fokoz. Ha a hangulat adott, jön a felöntés, amikor a szauna mester egy fa merőkanál segítségével, illóolajjal kevert vizet önt a forró lávakövekre, így hevítve fel a kabint, majd a törölközővel kavarja fel a levegőt, így a forróság és a hűsítő szellő váltakozása enyhe libabőrözésre készteti a testet. A szauna mester a ceremónia alatt nem pusztán a méreganyagok távozását segíti elő, de a libabőrrel együtt fokozza a boldogsághormon termelődését is, ezzel a lelki nyugalom és béke megteremtését, a relaxációt és ellazulást segíti. A negyed órás rituálénak sok fajtája létezik attól függően, hogy a szauna mester milyen vizet önt az izzó parázsra, vagy milyen anyagot választanak a résztvevők a bőrük feltöltésére.

Szállodánk négyféle szauna ceremóniával kedveskedik a vendégeknek. Az első szauna program nálunk mindig a tengeri sós, amivel első lépésben megtisztíthatjuk bőrünket az elhalt hámrétegtől. Ezt követően bőrtápláló felöntés következik, ami a vendégek igényei szerint lehet mézes, olívás, sörös és vitaminos.

SósAz első felöntés mindig a tengeri sós. Rövid izzadást követően a vendégek bőrüket tengeri sóval dörzsölik be. A tengeri só, mint természetes testradír megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, ezáltal bőrünk feszesebbé válik. A tengeri só hatékonyabb bármelyik sónál: fokozza a verejtékmirigyek működését, a méregtelenítést, a sóban rejlő nyomelemek és ásványi anyagok a kitágult pórusokon keresztül könnyedén szívódnak fel, ami újjávarázsolja, feszesíti a bőrt, csökkenti a cellulit tüneteit.

MézesA mézes ceremónia alkalmával szintén rövid előizzadás után a vendégek virágmézzel kenik végig magunkat. A meleg hatására a méz cseppfolyóssá válik, gyorsan felszívódva elősegíti a bőr anyagcseréjét, hatásos bőrszennyeződések, pattanások, kisebb hegek ellen, hidratálja, táplálja és nyugtatja a bőrt. A ceremónia végére felüdült puha bőrrel, kellemes virágméz illatúan távozhatunk.

OlívásA szauna mester olívaolajat kínál a vendégeknek testük bedörzsölésére. Az olíva a pórusokon keresztül fejti ki jótékony hatásait. Az olíva olaj segíti a bőr regenerálódását, magas E-vitamin tartalma miatt fiatalító hatású. Hidratálja a bőrt és gyulladáscsökkentő.

SörösA szauna izzó kövére kerül a vízzel elegyített sör, ami pillanatok alatt a frissen sült cipó illatával árasztja el a levegőt, ez keveredik a maláta- és árpaillattal, miközben „sivatagi szélhez” hasonló forró levegővel hevíti a vendégeket. A sörös párán keresztül a sörben lévő B-vitamin a kitágult pórusokon keresztül könnyen szívódik, ugyanakkor D vitaminhoz juttatja a szervezetet.

Vitaminos (citrom-narancs)A vitaminos ceremónia alapja is a tiszta illóolajjal elegyített víz, amit a szauna mester oszlat szét a kályhán. A kellemes illatú forró levegő cirkulációja kényezteti és megnyugtatja a bent ülőket. A ceremónia végén szeletelt, hűtött gyümölccsel kínálja vendégeit, amely amellett, hogy igen frissítően hat, valódi vitaminbomba. A vitaminok és egyéb ásványi anyagok szaunázást követően sokkal intenzívebben szívódnak fel.

A ceremónia végén jeges vizű nyakon öntés is jár a résztvevőknek.

Lake Wellness Oázisunkban található még egy Kneipp-taposó, valamint egy napozó kert, ahol tavasztól őszig nyugágyakkal és napernyőkkel biztosítjuk nyugodt pihenésüket.

Ezek mellett szakképzett masszőreink várják a megfáradt utazókat, akik szeretnének lazítani vagy egy kis kényeztetésre vágynak! Igényeiknek megfelelően a következő kezelések közül választhatnak, melyeket minden esetben személyre szabunk!

A 30 perces masszázsok esetében általában a test hátsó része (vádli, comb, derék, hát, váll, nyak) kerül masszírozásra vagy a derék, hát, váll, nyak területe, míg 60 perces masszázsok esetében általában a teljes test (elöl lábak, kezek, karok és a test hátsó része).