Foglalás
Bezár

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Szolgáltató adatai
Cégnév: Aura Füred Kft.
Székhely: 1022 Budapest, Fillér utca 84/a
Cégjegyzékszám: 01-09-406685
Adószám: 29314704-2-41
Bankszámlaszám: 10102244-11552500-01006000
IBAN: HU0210102244-11552500-01006309
SWIFT: BUDAHUHB

2. Általános szabályok
2.1 Jelen „Általános Szerződési Feltételek” szabályozzák a Szolgáltató szálláshelyeinek, és azok szolgáltatásainak igénybevételét.
2.2 Speciális, egyedi feltételek nem képezik részét a közölt Általános Szerződési Feltételeknek, de nem zárják ki a külön megállapodások megkötését utazásközvetítőkkel, szervezőkkel, esetenként más és más, az üzlet típusának megfelelő kondíciókkal.

3. Szerződő fél
3.1 A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe.
3.2 Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég közvetlenül adja le a Szolgáltatónak, úgy a Vendég a Szerződő fél. A Szolgáltató és a Vendég együttesen - a feltételek teljesülése esetén - szerződéses felekké válnak (továbbiakban Felek).
3.3 Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza. Ebben az esetben a Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.
3.4 Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele esetén a Vendég köteles tájékoztatni a Szolgáltatót esetleges egészségügyi állapotáról, Szolgáltató köteles felhívni a figyelmet az esetleges egészségügyi kockázatokról.

4. Szerződéses jogviszony
4.1 A Vendég szóban vagy írásban megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató ajánlatot küld. A szobák értékesítése a szabad kapacitások függvényében történik a foglalásokat azok beérkezési sorrendjében igazolja vissza a Szolgáltató.
4.2 A Szerződés a Vendég írásban, leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül. Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.
4.3 A szerződés tartalma kiterjed: a szolgáltatás tárgyára, helyére, időtartamára, árára. Tartalmazza továbbá a fizetési, lemondási, módosítási feltételeket.
4.4 A Szerződés módosításához és/vagy kiegészítéséhez a Felek által aláírt írásbeli megállapodás szükséges.

5. Szálloda alapszolgáltatásai
5.1 Szállásszolgáltatás
Szállodai elhelyezések típusa:
5.1.1. Kétágyas szoba: hálószoba két különálló ággyal, fürdőszoba (mosdó, zuhanyzó, WC), terasz a szobák többségéhez. A szoba esetenként max. 1 fő felnőtt vagy 2 gyermek számára pótágyazható. A szoba alapterülete 24-28 m2.
5.1.2. Deluxe kétágyas szoba: Kétlégterű (nappali és hálószoba), franciaágy, kihúzható kanapé, fürdőszoba (mosdó, zuhanyzó, WC), terasz. A szoba alapterülete 32 m2.
5.1.3. Lakosztály: több helyiségből áll, nappali, két különálló hálószoba (egy franciaágyas, és egy külön ágyas), gardróbszoba, nagyméretű fürdőszoba (mosdó, zuhanyzó, WC, bidé), télikert privát jakuzzival, körben privát terasz tartozik. A lakosztály alapterülete 100 m2.
5.1.4. A szobák alapfelszereltsége: LED TV, széf, telefon, minibár, hajszárító, törülköző, felnőttek számára fürdőköpeny (gyerek fürdőköpeny a recepción igényelhető), WIFI kapcsolat. Fűtés/hűtés, klíma berendezést a nyári szezonban biztosítunk. Minden szoba nemdohányzó.
5.2. Vendéglátás
5.2.1. A szálloda félpanziós ellátásként svédasztalos reggelit és félpanziós vacsorát biztosít szállóvendégei számára a megadott nyitvatartási időben. Az étteremből ételt/italt kivinni csak az étteremvezető előzetes engedélyével szabad.
5.2.2. Egyedi étkezési igények kielégítésére előzetes egyeztetés alapján van lehetőség
5.3. Wellness szolgáltatás
5.3.1. A fürdőszolgáltatások az Aura Füred Kft. fürdő házirendje betartásával vehetők igénybe. A házirend megtalálható a helyszínen kifüggesztve.
5.3.2. Wellness kezelések és szépészeti kezelések (pl. kozmetika) igénybevételére előzetes bejelentkezés szükséges. A lefoglalt szolgáltatások lemondására 24 órával az igénybevétel előtt van lehetőség, ezt követően a Szolgáltató lemondási díjat számíthat fel.
5.3.3. A wellness szolgáltatások az aktuális kormány rendeleteknek megfelelően vehetők igénybe.
5.4. Szabadidős szolgáltatás
5.4.1. A szálloda a vendégek szórakoztatására gyermek és felnőtt programokat szervez. A programváltozás jogát a szálloda fenntartja.
5.4.2. A játszóház jelenleg egyszerre egy család számára igénybe vehető.
5.4.3. A játszóház használata és a programokon való részvétel a játszóház házirendje alapján történik. A házirend megtalálható a játszóházban.

6. Árak
6.1 A szálloda szobaárai (Rack Rate) a szállodai recepción kerülnek kifüggesztésre.
6.2 Egyéb szolgáltatások árlistái az adott szállodai részlegeken (pl. étterem, wellness) állnak rendelkezésre.
6.3 A Residence Hotel Balaton a meghirdetett árait, kivéve amennyiben adott időszakra kötelezettséget vállal, előzetes bejelentés nélkül szabadon változtathatja.
6.4 Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adó (ÁFA) ajánlattételkor érvényes, törvény által szabályozott mértékét. A Residence Hotel Balaton a hatályos adó-törvény (ÁFA) módosulása miatti többlet terheket, előzetes értesítés mellett, áthárítja a Szerződő félre.
6.5 Az idegenforgalmi adó a szállásdíjon felül extra fizetendő.
9.6 Aktuális kedvezmények, akciók, egyéb ajánlatok a www.rhb.hu oldalon kerülnek meghirdetésre.

7. Fizetési feltételek
7.1 A szállodai tartózkodás teljes összegének 30%-át a Szolgáltató által küldött visszaigazolás után 10 naptári napon belül kérjük foglalóként átutalással befizetni, és a foglalófizetési utalványról (név, cím, rendelési szám, illetve áfás számla igény esetén adószám és kiállítási cím feltüntetésével) egy másolatot a Szolgáltató részére elküldeni.
7.2 Amennyiben a foglalás és az érkezés között 14-8 nap telik el, a foglalót 3 naptári napon belül kérjük befizetni.
7.3 Amennyiben a foglalás és az érkezés között 7 nap vagy annál rövidebb idő telik el, a vendég a teljes összeget egyenlíti ki.
7.4 Speciális ajánlatok esetén a fizetési feltételek változhatnak, melyet az írásban megküldött visszaigazolás tartalmaz.
7.5 A befizetések elmaradása esetén a szobafoglalást automatikusan töröljük.
7.6 Elfogadott fizetőeszközök: Készpénz, átutalás, bankkártya, Széchenyi Pihenő Kártya
7.7 Bármely fizetési mód alkalmazásával kapcsolatos költség a Szerződő felet, illetve annak SZÉP kártyáját/hitelkártyáját terheli.
Utazási irodák / Tour operatorok / OTA-k / Együttműködő partnerek:
A szolgáltatóval kötött szerződés tartalmazza az egyedi fizetési feltételeket.
7.8 Ajándékutalvány:
Az ajándékutalvány csak a rajta meghatározott érvényességi időn belül és értékben, a szabad kapacitások függvényében használható fel Az utalvány teljes ellenértéke előre fizetendő. A beváltási időn túl az utalvány érvényességét veszíti.

8. Lemondási feltételek
8.1 A megrendelés lemondása minden esetben írásban történik.
8.2. (a) A vendég (megrendelő) foglalását díjmentesen lemondhatja, amennyiben a lemondási szándékát írásban jelzi a szálloda felé az érkezés előtti 21. napig. Érkezés előtti 20 napon belül a fizetendő lemondási díj a foglalás 30%-a.
8.3. Ha a Szerződő fél a szállás-szolgáltatások igénybevételét foglalófizetéssel, hitelkártya garanciával, vagy más Szerződésben foglalt módon biztosította, és az érkezési napon helyi idő szerint 18:00 óráig nem érkezik meg, vagy nem jelzi előre, hogy ennél későbbi 3napi szállásdíjat kötbérként érvényesít. Ebben az esetben a szállást a Szerződő fél részére az
érkezési napot követő nap 10:00 óráig fenntartja, majd ezt követően a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.
8.4 A lefoglalt, de a Vendég szállodában való tartózkodása alatt igénybe nem vett, illetve módosított szolgáltatások (szállás, étkezés, kezelések, stb.) pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség.
8.5 A Szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, csoportos utazás, vagy rendezvények esetén, a fentiektől eltérő, egyedi Szerződésben rögzített feltételeket állapíthat meg.
8.6 A Szerződő fél elállásának feltételei a hatályos Kormányrendelet alapján történik (45/2014. (II.26)).

9. A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei
9.1. A Vendég a szállodai szobát az érkezés napján legkorábban 14:00-15:00 óra között foglalhatja el, ettől korábbi érkezés előzetes egyeztetés alapján lehetséges.
A szoba 14.00 óránál korábbi elfoglalása esetén a szálloda jogosult felárat felszámítani.
2021. szeptember 1-jétől Magyarországon minden vendég törvényben meghatározott személyes adatát a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón vagy manuálisan rögzíteni köteles, ezért csak fényképes igazolvány birtokában lehet bejelentkezni, kivétel ez alól minden 14 év alatti gyermek (a Kormány 584/2021. (X. 14.) rendeletének megfelelően 2021. október 29-től a veszélyhelyzet megszűnéséig nem kötelező a személyazonosító okmány bemutatása a személyes adataik rögzítéséhez, és az okmány azonosítóját sem kell regisztrálni). A rendelet értelmében a törvényben előírt (A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény) személyes adatokat a szálláshely a 14 év alatti vendégek esetében képviselőjének (pl. szülő, gondviselő) nyilatkozata alapján is rögzítheti.
Abban az esetben, ha a jogszabályi előírások okán (igazolvány hiánya) kerül lemondásra a foglalás, a visszaigazolásban szereplő lemondási feltételek érvényesek.
Vendégeink szobakulcsként kártyát kapnak, amelyhez a szobában lakó vendég(ek) regisztrálása szükséges. A regisztráció a bejelentőlap pontos kitöltését és a vendég személyazonosságának igazolását jelenti. Hontalanok és nem az Európai Unió állampolgárai esetében a hontalan igazolvány, illetve az útlevél bemutatása és átadása jogszabály alapján kötelező.
A szobakulcs átvételével egyidejűleg a Vendég elfogadja a szálloda házirendjét.
Recepció nyitva tartás: 00.00-24.00
A Vendég az utolsó tartózkodási napon délelőtt 10:00 óráig köteles elhagyni a szobát poggyászával, bevitt dolgaival együtt, és a bejelentkezéskor kapott kulcskártyát a recepción leadni.
A szoba későbbi elhagyása esetén a szálloda jogosult felárat felszámítani. Amennyiben a távozás napján 16.00 óráig a szobát nem hagyják el, úgy egy teljes éjszaka szállásdíja kerül kiszámlázásra.
A távozás napján térítés ellenében van lehetőség a tartózkodás meghosszabbítására, amennyiben aznap nem érkezik vendég a szobába. A hosszabbítás mindenkori érvényes áráról a recepción adunk tájékoztatást.
Kérjük, hogy a szobából való távozás előtt győződjenek meg arról, hogy értékeik, személyes dolgaik ne maradjanak a szobában, valamint a mágneskártyát szíveskedjenek a fali tartóból kihúzni, áramtalanítva ezzel a szobát.
A szobai minibárból való fogyasztást kijelentkezéskor a recepción kell jelezni, a fogyasztást minden esetben fizetni kell.
A távozás napján, a kijelentkezést követően a wellness részleg ingyenesen használható egészen 16.00 óráig. Ez idő alatt kérésre csomagszobát és wellness öltözőt biztosítunk. A szobában elhelyezett fürdőköpeny és törülköző is használható, melyet ép állapotban kell a szálloda elhagyásakor a recepción leadni.
9.2 Amennyiben a foglalásban megadott időpontnál korábbi napon szeretnék a már elfoglalt szálláshelyet elhagyni, a foglalás teljes időtartamának megfelelő díjat kötelesek megfizetni.
A szállodai tartózkodás ellenértékét legkésőbb a szállodából való végleges távozás előtt kötelesek a visszaigazolásban meghatározott módon kiegyenlíteni.
A fizetés bármilyen okból történő megtagadása esetén a szálloda jogosult a vendég szállodába bevitt dolgait visszatartani, és azokon zálogjogát érvényesíteni.
Fizetés nélküli távozás esetén a szálloda a rendőrségi feljelentés mellett jogi úton érvényesíti a követelését a vendéggel szemben, amelynek költségeit a vendégre terheli.
Az utólag felmerült és ki nem egyenlített díj (pl. minibár fogyasztás) összegét a szálloda a vendég bankkártyájára terheli.
9.3. A szálloda fertőző betegségben szenvedő vendégeket nem fogad.
9.4. A kitöltött és aláírt bejelentőlappal egyidejűleg a Vendég a Residence Hotel Balaton Általános Szerződési Feltételeit valamint a területi házirendeket (uszoda, játszóház) elfogadja, és köteles betartani. A vendég köteles betartani az egyes szolgáltatási területek házirendjét (játszóház, uszoda). A tartózkodás során szükséges információk megtalálhatóak a szállodai szobákban elhelyezett szobamappákban. Emellett a szálloda recepciója minden nap 24 órán keresztül áll a vendégek rendelkezésére.
9.5. A Vendég hibájából felróható sérülések miatt a szálloda nem vállal felelősséget. A szándékos rongálás miatt keletkezett költségeket a szálloda a Vendégre terhelheti.
9.6. Elfogadott fizetési eszközök, kedvezménykártyák, valutaváltás
- Készpénz (Forint, Euró)
- Bankkártya (EC, MC, VI)
- SZÉP-kártya (OTP, MKB, K&H)
Amennyiben a fentiek mellett bármilyen kedvezménykártyával rendelkezik, kérjük szíveskedjen előre jelezni, utólagosan kedvezményeket sajnos nem áll módunkban jóváírni.
A szállodában valuta pénzváltásra nincs lehetőség, recepciós kollegáink készséggel adnak információt pénzváltási lehetőségekről a városban.
9.7. 18 év alatti vendégek
18 éven aluli gyermek csak szülői- vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szállodában. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.
A szálloda szolgáltatásait 18 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.
A szálloda területén, rendezvényén 18 év alatti személy részére alkohol kiszolgálás nem történik.
9.8. Látogatók
Szálloda a koronavírus helyzetre való tekintettel jelenleg nem enged látogatót fogadni.
A helyzet megszűntével a következő szabályok lépnek érvénybe:
A szálloda szobáiban csak a recepción regisztrált vendégek tartózkodhatnak. Kérjük a Vendégeket, hogy a látogatóikat a lobbyban szíveskedjenek fogadni. 20.00 és 08.00 óra között a külsős vendégek kizárólag a szálloda közösségi helyiségeiben tartózkodhatnak.
A Vendégek látogatójuk magatartásáért - ideértve az esetleges károkozást is - felelősséggel tartoznak. A látogató által a Vendégeknek és/vagy harmadik személynek okozott kárért való felelősséget a szálloda kizárja.
A szobafoglalásban szereplő létszámon felüli vendég(ek) után a szálloda az aktuális napi árakon díjat számol fel.
9.9. Kisállatok
Kijelölt szállodai szobákban, foglaltságtól függően, felár ellenében kis testű kutya (3 kg-ig) vagy macska bevihető.
A szálloda éttermébe és a wellness részlegbe kisállat nem vihető be.
A háziállatot tilos felügyelet nélkül hagyni a szálloda területén, illetve javasolt a kutyák esetében a szájkosár használata. Csak egészséges állat érkezhet a szálloda területére, amit az előzetes foglaláskor az érvényes oltási könyvével kell igazolni és ezt a bejelentkezéskor is be kell mutatni. Amennyiben az állat kárt okoz, ezért teljes körűen a gazda tartozik felelősséggel.
9.10. Parkolás
A szállóvendégek és rendezvények résztvevőinek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a szálloda nyitott parkolójában, valamint a környező utcákban. A parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Az épület mögött található zárt parkolót térítés ellenében vehetik igénybe. A parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, foglaltságtól függően, előzetes foglalás lehetséges.
A parkolókban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni, a gépjárművek megengedett sebessége max. 5 km/óra.
Ha vendégeink igénybe kívánják venni a parkolót, akkor bejelentkezéskor, a bejelentőlapon fel kell tüntetniük a jármű forgalmi rendszámát. Ennek megtagadása vagy elmulasztása esetén a parkoló nem vehető igénybe. Vendégeink az általuk másik parkoló autóban okozott kárért a károsultnak közvetlen felelősséggel tartoznak.
9.11. WIFI
A szállodában WIFI rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes. Vendégeink a WIFI csatlakozás jelszavát a szállodába való bejelentkezéskor, a kulcskártya átvételével egy időben kapják meg.
A WIFI folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a szálloda nem garantálja. A WIFI használata során vagy következtében vendégeink készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a szálloda nem vállal felelősséget. A szolgáltatást vendégeink a saját felelősségükre és kockázatukra veszik igénybe.
9.12. Telefon
A szobatelefon használata díjköteles. A telefonálás költségét a szolgáltató telefontársaság díjai alapján szállodai felárral terheljük automatikusan vendégeink szobaszámlájára.
A hívás díja mindaddig felszámításra kerül, amíg a telefonkagyló visszahelyezésével nem történik meg a beszélgetés bontása.
A szállodán belüli hívások díjmentesek.
9.13. Minibár
A minibárban kizárólag a szálloda által forgalmazott és a szálloda munkatársai által behelyezett termékek lehetnek. A minibár nem használható a vendég dolgainak hűtésére, tárolására. A minibárban elhelyezett termékek fogyasztása díj ellenében történik. Az aktuális árlista a minibár tetején található, ezen kérjük megjelölni a fogyasztást és elutazáskor leadni recepciós kollegáink számára. A fogyasztást minden esetben fizetni kell.
9.14. Napi takarítás
A szálloda naponta egyszer, 9.00 és 14.00 között takarítja a szobát.
Amennyiben a szoba takarítását végzők ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető táblát találnak, úgy a szoba takarítását nem végzik el, ezért a vendég díjcsökkentést vagy kártalanítást nem követelhet.
Környezetvédelmi szempontból kizárólag a fürdőszoba padlózatára helyezett törülközőket cseréli a szálloda.
9.15. „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető tábla
A szállodai alkalmazottak a szobatakarítást reggel 09:00 órától végzik folyamatosan.
Vendégeink a „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető táblának a szobaajtó külső kilincsére történő kiakasztásával határozottan jelzik, hogy a szálloda munkatársai ne zavarják, ne kopogjanak és ne lépjenek be a szobába.
A „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető táblácskát a saját felelősségükre és kockázatukra helyezik el a bejárati ajtó külső kilincsén. Ha a szálloda munkatársai vendégeink elutazásának napján a szobája kilincsén „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető táblát találnak, és telefonhívásunkra vagy kopogásra nem reagálnak, úgy munkatársaink 10.00 óra után bármikor bemehetnek a szobába.
Rendkívüli helyzetben (például tűz, terrortámadás stb.) előzetes telefonhívás nélkül, illetve amikor a szálloda a rendelkezésére álló információk alapján megalapozottan feltételezi, hogy a szobában a vendég élete, egészsége, testi épsége, vagyonbiztonsága veszélyben van vagy
veszélyben lehet, és a vendég a szálloda telefonhívására nem reagál, úgy a szálloda munkatársai jogosultak bemenni a szobába.
A „Kérem, ne zavarjanak!” figyelmeztető tábla nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért, sérelemért a szálloda nem vállal felelősséget.
9.16. Gyermekjátszó szoba
A gyermekjátszó szoba jelenleg egyszerre egy család számára igénybe vehető.
A Játszószoba szolgáltatásait 6 éves korig szülői felügyelettel, 7-14 éves kor között önállóan vehetik igénybe a gyerekek.
A Játszószobában elhelyezett játékokat kérjük, mindenki saját korához illően válassza meg, és használja azokat rendeltetésszerűen. A Játszószoba rendjét és tisztaságát őrizzük, rajzolni és festeni kizárólag a kijelölt táblákon és rajzlapon lehetséges.
Gyermekek és szüleik a Játszószobában elhelyezett tárgyakért felelősséggel tartoznak. Szándékos rongálásért az anyagi felelősség a rongálót, illetve annak szülőjét, gondviselőjét terheli. A Játszószobában kívánatos kulturált viselkedést és beszédet kérjük betartani, felnőttekkel és gyerekekkel szemben egyaránt. A Játszószobát használó gyerekek minden esetben kötelesek betartani a játszószobai előírásokat, melyről az ismertetőt elolvashatják a Játszószobában kifüggesztett tájékoztatón. Az egészség megóvása érdekében beteg gyermek, vagy annak beteg felnőtt kísérője a Játszószobát nem látogathatja.
Aki ezen házirendet megsérti, a Játszószoba nyújtotta szolgáltatásoktól búcsúznia kell. és szállodai tartózkodása alatt többet nem veheti igénybe.

10. Étkezések
Az étterem szolgáltatásait minden nap: 07.00-22.00 között vehetik igénybe.
A reggeli büféasztalos (önkiszolgáló) formában történik, az étterem svédasztalán található étel- és italválasztékból. A reggeli időpontja: 07.00 órától 10.00 óráig tart. A reggeli korai/késői időszakában a meleg ételeket frissen, rendelésre készítjük az ételek frissességének érdekében.
A félpanziós ellátás a reggeli mellett napi egyszeri főétkezést (vacsorát) jelent: érkezés napon vacsorával kezdődik, és elutazás napon reggelivel végződik. Vacsora esetén a félpanzió 18.30-21.00 óra között vehető igénybe. (Ettől eltérő vacsora időpont a vacsora napján kifüggesztésre kerül.) Amennyiben a félpanziót ebédidőben szeretnék igénybe venni, kérjük min. 24 órával korábban jelezzék felszolgáló kollegáinknál. A félpanziós vacsora vagy ebéd létszámtól függően svédasztalos-, vagy négyfogásos étkezés menüválasztási lehetőséggel. A félpanziós vacsora italfogyasztást nem tartalmaz.
A szálloda a reggeli és vacsora büféasztalról a korlátlan ételfogyasztást nyújt, azonban onnan sem étel, sem ital későbbi fogyasztás céljából nem vihető ki. Amennyiben a szálloda előzetes engedélye nélkül későbbi fogyasztásra ételt és/vagy italt visznek ki a reggeliző helyiségből, úgy a szálloda jogosult az étkezés árának 50%-t/fő/alkalom számlájukra terhelni.
Kérjük Vendégeinket, hogy éttermünket az évszaknak megfelelő és az alkalomhoz illő öltözetben látogassák.
10.1. Ételallergia
Szállodánkban laktózmentes-, vegetáriánus- és egyéb diétás étkezési lehetőséget is tudunk biztosítani. Kérjük Vendégeinket, hogy speciális étkezési igényüket lehetőség szerint érkezés előtt jelezzék felénk. Szállodánk étterme allergén anyagok ismertetésével kapcsolatos dokumentummal rendelkezik, melyet megtalálnak a svédasztalon ill. étlapunkon is.
10.2. Egyéb fogyasztások
A szálloda területén az alapszolgáltatáson felül (reggeli és/vagy vacsora) fogyasztott ételek és italok a szobaszámlára terhelhetők, és az elutazás napján fizethetők. A nem a szállodában vásárolt ételt, italt csak és kizárólag a szállodai szobában fogyaszthatják vendégeink, közösségi helyeken, étteremben, bárban, wellnessben nem megengedett.

11. Biztonság
A szálloda tűzvédelmi szabályzatát minden vendégünk köteles betartani. Tűzjelzés esetén az épületet azonnal el kell hagyni, a menekülési útvonalak értelmében, egymás testi épségére ügyelve!
Tűzoltó készülékek a szálloda folyosóin, emeletenként találhatók. Tűz esetén vendégeink kötelesek haladéktalanul riasztani a recepciót.
A szálloda épületében elhelyezett kézi tűzjelző berendezések indokolatlan használata miatti károkért a kár okozója, vagy annak törvényes képviselője anyagi felelősséggel tartozik.
A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, valamint saját kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos. Vasalási vagy mosatási igényüket a szálloda recepcióján jelezhetik.
A szálloda jogosult a szállás-szolgáltatásra vonatkozó megállapodást azonnali hatállyal felmondani, ha nem rendeltetésszerűen használják a rendelkezésére bocsátott szobát (vagy a szálloda más területeit) illetve nem tartják be a szálloda biztonsági előírásait, rendjét.
11.1. Elektronikus térfigyelő rendszer a szálloda területén
A szálloda területén, az épületen belüli, illetve kívüli mozgás megfigyelése elektronikus megfigyelő rendszerrel (kamerákkal) történik, mely során személyes adatokat tartalmazó képfelvételek készülnek. A kamerarendszert a szálloda működteti. A megfigyelések és a képfelvételek rögzítésének a célja az szálloda területén tartózkodó személyek életének, testi épségének, valamit a szálloda területén tartózkodó személyek, továbbá a szálloda által használt vagyontárgyak védelme.
Vendégeink a szálloda területére történő belépéssel és az itt tartózkodással hozzájárulásukat adják a képfelvétellel kapcsolatos adatkezeléshez, és elismerik az adatkezelési szabályzatban foglaltakat.
11.2. Rendellenes magatartás
Vendégeink nyugalma érdekében a szálloda területén 22.00 óra után - kivéve a szálloda által szervezett vagy engedélyezett rendezvény, program esetében - tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok, a szobában zavaró hangerejű televíziózás, rádiózás, stb.
A szálloda területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.
A szálloda munkatársa jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. Az első figyelmeztetés díjmentes, a második és harmadik figyelmeztetésért a szálloda egyenként 5.000 Ft összeggel terheli meg a figyelmeztetett vendég szobaszámláját. A harmadik figyelmeztetés után a szálloda jogosult a szállodai szerződést egyoldalúan, azonnali hatállyal felmondani, és a vendéget a szállodából visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.
A szálloda kizárja a felelősségét minden olyan sérelemért, amelyet a vendég magatartása okoz más vendégnek.

12. Szállodai eszközök, berendezések
Vendégeink kötelesek a szálloda eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő, vagy extra takarítással járó kárt a szálloda felhívására, de legkésőbb a távozásuk előtt kötelesek megtéríteni.
A szálloda berendezési, felszerelési eszközei a szálloda területéről kizárólag a szálloda előzetes írásbeli engedélyével vihető ki. A szállodai szoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a szálloda munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti.
Szállodai dolog elvitele a szálloda előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősül, és ebben az esetben a szálloda megteszi a szükséges büntetőjogi és polgári jogi lépéseket.
A szálloda bármely eszközének, berendezési, felszereltségi tárgyának meghibásodását vendégeink kötelesek bejelenteni a szállodának. Vendégeink nem jogosultak a hibát saját maguk kijavítani vagy a kijavítást megkísérelni. Az ebből eredő károkért való felelősséget a szálloda kizárja. A javítás költségének megtérítése a vendég kötelezettsége, mely költséget a szálloda számlával igazoltan a vendégre terheli.

13. A szálloda az alábbi dolgok bevitelét tiltja meg:
• a hatályos jogszabályokban maró, gyúlékony vegyszernek, -anyagnak minősített dolgok,
• a hatályos jogszabályokban tűzveszélyesnek és/vagy robbanásveszélyesnek minősített anyagok,
• tűzijáték, petárda, ezek alkatrészei, összetevői,
• hulladék, környezetre, egészségre ártalmas dolog,
• pszichotrop anyag (kábítószer),
• nem a szállodában vásárolt élelmiszer, ital (ideértve alkohol tartalmú italokat is),
• különösen drága, nagy értékű értéktárgy, muzeális tárgy.
A szálloda a vendég előzetes írásban tett kérelmére írásban engedélyezheti nem bevihető dolog bevitelét a szálloda területére.
Ha vendégünk a szálloda előzetes írásbeli engedélye nélkül nem bevihető dolgot visz be a szálloda területére, azt a szálloda a vendég költségére eltávolíthatja vagy eltávolíttathatja.
Az engedély nélkül bevitt dologban keletkezett kárért való felelősséget a szálloda kizárja.
Vendégünk teljes körű jogi és anyagi felelősséggel tartozik mindazon kárért és sérelemért, amelyet az engedély nélkül bevitt dolog okoz más vendégnek, harmadik személynek vagy a szállodának.

14. Dohányzás
A szálloda nemdohányzó hotel. Ennek értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein - a dohányzásra kijelölt helyek, és a szobák privát teraszai kivételével - tilos a dohányzás, illetve az elektromos cigaretta használata.
A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni ezen előírás betartására, illetve a dohányzás, elektromos cigarettázás abbahagyására. Vendégeink, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles az előírás betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szállodát az illetékes hatóság a vonatkozó jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a szálloda jogosult az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítani, illetve annak megfizetését tőle követelni.

15. A vendég betegsége, halála
15.1. Amennyiben vendégünk a szállás-szolgáltatás igénybevételének időtartama alatt megbetegszik, és maga nem képes saját érdekében eljárni, a szálloda orvosi segítséget ajánl fel. Vendégünk a felajánlott orvosi segítséget saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe. Az orvos nem a szálloda alkalmazottja, megbízottja, közreműködője, a diagnózisért, az alkalmazott terápiáért, annak következményéért való felelősséget a szálloda kizárja.
15.2. Vendégünk betegsége/halála esetén a szálloda a költségeinek megtérítésére tart igényt a beteg/elhunyt hozzátartozója, örököse, illetőleg a számlafizetője részéről; az esetleges orvosi és eljárási költségek, az elhalálozást megelőzően igénybe vett szolgáltatások ellenértékének, és a betegség/haláleset kapcsán a felszerelések, berendezési tárgyakban keletkezett esetleges károk tekintetében.
15.3. Vendégünk fertőző betegsége esetén a szálloda jogosult díjvisszatérítés vagy kártérítés nélkül, azonnali hatállyal felmondani a szállodai szerződést. Ebben az esetben a vendég a szálloda felmondásában meghatározott időtartamon belül köteles a szállodát poggyászaival együtt saját költségén elhagyni. Fertőző betegség esetén a szálloda a 18/1998. (VI. 3.) NM rendeletnek megfelelően köteles eljárni. (A rendelet írja elő, hogy mit kell tenni fertőző betegség esetén. A rendelet értelmében, ha ilyen gyanú áll fenn, akkor a szálloda orvost hív, és ő állapítja meg, hogy a vendég fertőző vagy sem.)

16. Talált tárgyak
A talált tárgyakat a recepción kérjük leadni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, gyógyszereket a szálloda megsemmisíti. A tárolható tárgyakat a szálloda 3 hónapig őrzi. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyazonosságát igazoló okirat felmutatásával és aláírásával veheti át a tárgyat. A postázható tárgyakat kérésre (a küldési költség előzetes megfizetését követően) postai úton juttatjuk vissza tulajdonosának.

17. A szálloda kártérítési felelőssége
Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a szobában hagyott értéktárgyaikért szállodánk nem vállal felelősséget. Kérjük, értékeiket a szobában elhelyezett széfben legyenek kedvesek elhelyezni!
Nagyobb érték elhelyezésének esetében szállodánk recepcióján található központi széf áll ingyenesen az Önök rendelkezésére.
Vendégünk a szálloda berendezéseit, wellness és egyéb szolgáltatásait rendeltetésszerűen, saját egészségi, fizikai, mentális állapotának tudatában és ismeretében használja, illetve veszi igénybe, ezért a nem rendeltetésszerű, illetve nem a vendég valós egészségi, fizikai, mentális állapotának megfelelő használatból, igénybevételtől eredő károkért való felelősségét a szálloda kizárja.
Vendégünk a saját felelősségére kérhet ébresztést, amely figyelmességi gesztus a szálloda részéről, az nem része a szálloda szerződés szerinti szolgáltatásának. A kért ébresztés elmaradásából vagy a késedelmes ébresztésből eredő károkért a szálloda nem vállal felelősséget.

18. A szerződés teljesítésének visszautasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése
18.1. A Szolgáltató jogosult a szállás-szolgáltatásra szóló Szerződést azonnali hatállyal felmondani, így a szolgáltatások nyújtását megtagadni, ha:
18.1.1. a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott szobát, illetve a létesítményt
18.1.2. a Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével, annak alkalmazottaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy drogok befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít
18.1.3. a Vendég fertőző betegségben szenved.
18.1.4. a Szerződő fél nem teljesíti a Szerződésben meghatározott foglalófizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig
18.2. Amennyiben a felek közötti Szerződés „vis maior” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

19. Elhelyezési garancia
19.1. Amennyiben a Szolgáltató a Szerződésben szereplő szolgáltatásokat saját hibájából (pl. túltöltés, ideiglenes üzemeltetési problémák, stb.) nem tudja biztosítani, akkor köteles a Vendég elhelyezéséről haladéktalanul gondoskodni.
19.1.1. A Szolgáltató köteles:
19.1.1.1. a Szerződésben szereplő szolgáltatásokat, az abban visszaigazolt áron, az ott kikötött időtartamra - vagy az akadályoztatás megszűntéig - egy másik, ugyanazon vagy magasabb kategóriájú szálláshelyen biztosítani/felajánlani. A helyettesítő szálláshely biztosításának valamennyi többletköltsége a Szolgáltatót terheli
19.1.1.2. térítésmentesen telefonálási lehetőséget biztosítani a Vendég részére a szálláshely változásának közlésére
19.1.1.3. ingyenes transzfert biztosítani a Vendég részére a felajánlott helyettesítő szálláshelyre való költözéshez, és az esetleges későbbi visszaköltözéshez
19.1.2. Amennyiben a Szolgáltató ezen kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz, illetve a Vendég a számára felajánlott helyettesítő szálláslehetőséget elfogadta, utólagos kártérítési igénnyel a Szerződő fél nem élhet.

20. A Szerződő fél jogai
20.1. A Szerződés értelmében a Vendég jogosult a megrendelt szoba, valamint a szálláshely azon létesítményeinek rendeltetésszerű használatára, melyek beletartoznak a szokásos szolgáltatási körbe, és nem esnek speciális feltételek hatálya alá.
20.2. A Vendég a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban panasszal élhet a szálláshelyen való tartózkodás időtartama alatt. A Szolgáltató ezen időszakban hozzá írásban igazoltan eljuttatott (vagy általa jegyzőkönyvbe felvett) panasz kezelésére vállal kötelezettséget.
20.3. A Vendég panasztételi joga a szálláshelyről történt elutazását követően megszűnik.

21. A Szerződő fél kötelezettségei
21.1. A Szerződő fél köteles a Szerződésben megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Szerződésben meghatározott időpontig és módon kiegyenlíteni.
21.2. A Vendég gondoskodik arról, hogy a felelőssége alá tartozó 18 év alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjon a Szolgáltató szállodájában.
21.3. A Vendég saját ételt-italt nem hozhat be a szálloda vendéglátó egységeibe.

22. A Szolgáltató jogai
Amennyiben a Vendég az igénybe vett, vagy a Szerződésben megrendelt, de igénybe nem vett kötbérköteles szolgáltatások díjának megfizetésére vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, a Szolgáltatót követelései biztosítására zálogjog illeti meg a vendégnek azon a személyes tulajdontárgyain, amelyeket a szállodába magával vitt.

23. A Szolgáltató kötelezettsége
A Szolgáltató köteles:
23.1. a szerződés alapján megrendelt szállás és egyéb szolgáltatást az érvényes előírások, szolgáltatás standard-ek szerint teljesíteni
23.2. a vendég írásos panaszát kivizsgálni és a probléma kezeléséhez szükséges lépéseket megtenni, melyet köteles írásban is rögzíteni

24. A Szolgáltató kártérítési felelőssége
24.1. A Szolgáltató felelősséget vállal minden olyan, a Vendéget ért kárért, mely a létesítményein belül, a Szolgáltató, vagy annak alkalmazottai hibájából következett be.
24.2. A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltató alkalmazottainak és vendégeinek körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következtek be, vagy azokat a vendég maga okozta.
24.3. A Szolgáltató kijelölhet olyan helyeket a szállodában, ahová Vendég nem léphet be. Az ilyen helyeken történt esetleges kárért, sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.
24.4. A Vendégnek az őt ért kárt azonnal jelentenie kell a szállodában, és minden szükséges adatot a szálloda rendelkezésére kell bocsátania, amely a káreset körülményeinek
tisztázásához, esetleg a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez/rendőrségi eljáráshoz szükséges.
24.5. Értéktárgyakért, értékpapírokért és készpénzért a Szolgáltató csak akkor felelős, ha a dolgot megőrzésre kifejezetten átvette.
24.6. Szolgáltató közösségi tereiben, vagy szobáiban hagyott személyes tárgyakért, (ideértve a szobaszéfben elhelyezett dolgokat, tárgyakat is) a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
24.7. A Szolgáltató zárt parkolójában levő gépjárműben hagyott értéktárgyakért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, illetve a parkoló gépjárművekben keletkezett károk keletkezését a Szolgáltató kivizsgálja és amennyiben a kár neki felróható gondatlanságból keletkezett, megtéríti azt.
24.8. A kártérítés mértéke felső határa a Szerződés szerinti napi szobaár összegének az ötvenszerese, kivéve, ha a kár ennél kevesebb.

25. Fogyasztói érdekvédelem, adatvédelem
25.1. A Szolgáltató tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja a személyes adatok védelmét. A rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos jogszabályoknak eleget téve kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályok betartásához szükségesek.
25.2. A Szolgáltató az adatkezeléssel kapcsolatos irányelveit külön Adatvédelmi Szabályzatban foglalja össze, melyet a https://rhb.hu/adatkezelesi-tajekoztato-html/ oldalon folyamatosan elérhetővé tesz, és melynek tartalmát magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az Adatvédelmi Szabályzat tartalmazza az egyes adatkezelésekre vonatkozó tájékoztatókat is.
25.3. A szolgáltató szolgáltatási tevékenysége felett Siófok város jegyzője ill. a Somogy Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség gyakorol szakmai felügyeleti jogokat.

26. Vis maior
Azon ok, vagy körülmény (például; háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis maior), bármely felet felmentik a Szerződésből eredő kötelességeik teljesítési alól, amíg ezen ok vagy körülmény fennáll. A felek egyetértenek abban, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezen okok és körülmények bekövetkeztének lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák, és az ezáltal okozott kárt vagy késedelmet a lehető leghamarabb helyrehozzák.

27. A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság
A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonyra a magyar Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. A szolgáltatási szerződésből eredő bármely jogvita lefolytatására a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.

28. COVID INTÉZKEDÉSEK:
A jelenlegi helyzetre való tekintettel külön korona vírussal kapcsolatos tájékoztatót állítottunk össze, kérjük, olvassák el az ezzel kapcsolatos tudnivalókat is!
Siófok, 2022. október 01.