Foglalás
Bezár

Wellness Oázis

A közel 700 négyzetméteres Wellness Oázisunkban élvezhetik vendégeink a testi-lelki feltöltődést az év minden napján, kiszakadva végre a rohanó hétköznapok forgatagából. Beltéri medencéink, kül- és beltéri pezsgőfürdőink és szauna ceremóniáink megkoronázzák az itt eltöltött napokat a romantikus nyaralásra, vagy családi kikapcsolódásra érkezők számára egyaránt.

Lake Wellness Oázis nyitvatartása: 09:00 – 20:00



Medencék:



1. Az úszásra is kiválóan alkalmas (14m x 7m), szabálytalan alakú Oázis Sport - medence, nyakzuhannyal és ellenáramoltatóval rendelkezik. A medencéhez szervesen kapcsolódik a köralakú gyermekmedence (0,6m mély) amely bohócos vízköpőjével garantáltan önfeledt szórakozást biztosít a kicsiknek.

2. Az Oázis Élmény - medence, légágyakkal, ülő és álló masszírozókkal, masszázs padokkal és buzgárokkal kényezteti a vendégeket. A medencéhez poolbár kapcsolódik, ahol Ön frissítőkkel, koktélokkal, snack ételekkel csillapíthatja éhségét, enyhítheti szomjúságát. A medencetér felett nyugágyakkal berendezett, galériás pihenőtér várja a fürdőzés után ejtőzni vágyó vendégeket.

A medencék hőmérséklete 32 °C.

Pezsgőfürdők:



A szállodában beltéri és kültéri pezsgőfürdő is várja a vendégeket. A masszázs medencékben való fürdőzés csökkenti a stresszt, az izmok feszültségét, a gyors szívverést, a szorongást és a krónikus fájdalmakat. Mindezek hatására teste ellazul, lelke megnyugszik így segítve hozzá Önt a tökéletes pihenés élményéhez.

Szaunavilág



Szaunavilágban finn szauna, gőzkabin, aroma szauna és sókabin beépített infrasugárzókkal található.

Lake Wellness Oázis nyitvatartása: 09:00 - 20:00

Finn szauna:



A szaunák hőmérséklete 90-100 °C közötti, páratartalmuk 6-15 %. Naponta 2-3 alkalommal 12-15 perc időtartamra javasolt a szaunában tartózkodni. Az izzadás során csökkennek például a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, izületek fájdalmas elváltozásai, valamint a túlzott savasodás, tehát rendkívül jól méregtelenít. Aktivizálódik testünk immunrendszere, megnövekednek a védekező és öngyógyító erőink.

Gőzkabin:



A gőzkabinban lévő magas páratartalom tökéletesen ellazítja a testet, a bőr nedvességgel telik meg, a légutak tisztulnak. A szaunához hasonlóan immunerősítő hatású, és megszabadít a salakanyagoktól. A magas páratartalmú levegő tisztítja a nyálkahártyát, a légzés minősége jelentősen javul.

Aroma szauna:



Az Aroma szauna aroma befecskendezéssel, világítással ellátott, jótékony hatású helység, mely kellemesen hat a légutakra, a bőrre és vérkeringésre. A 50 ºC-os hőmérséklet mellett a 100% relatív páratartalom kíméletes módon segíti az ellazulást és a méregtelenítést, melyet a különböző aromaolajak jótékony hatása egészít ki.

Sókabin:



A sókabinban a párolgó sótartalom egyrészt külsőleg hat: puhítja a bőrt, másrészt belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légzőjáratok öntisztulását segítik elő.

Szauna ceremónia programmal bővült szolgáltatásaink köre. Képzett szaunamesterünk ismerteti a szauna jótékony hatásait, kultúráját, miközben bőrápoló anyagokkal, személyre szabott ventillációval fokozza a méregtelenítést.

Szauna ceremónia:



A felöntés vagy szauna ceremónia a 90 °C-os finn szaunában történik, ahol 10-12 ember kényelmesen elfér. Amikor mindenki kényelmesen elhelyezkedett és a szaunamester is megérkezett, akkor kezdődhet is a vidám program!

A szauna lényege egyrészt a stresszoldás, így nélkülözhetetlen a jó hangulat, amit a szauna ceremónia és a szauna mester is tovább fokoz. Ha a hangulat adott, jön a felöntés, amikor a szauna mester egy fa merőkanál segítségével, illóolajjal kevert vizet önt a forró lávakövekre, így hevítve fel a kabint, majd a törölközővel kavarja fel a levegőt, így a forróság és a hűsítő szellő váltakozása enyhe libabőrözésre készteti a testet. A szauna mester a ceremónia alatt nem pusztán a méreganyagok távozását segíti elő, de a libabőrrel együtt fokozza a boldogsághormon termelődését is, ezzel a lelki nyugalom és béke megteremtését, a relaxációt és ellazulást segíti. A negyed órás rituálénak sok fajtája létezik attól függően, hogy a szauna mester milyen vizet önt az izzó parázsra, vagy milyen anyagot választanak a résztvevők a bőrük feltöltésére.

Szállodánk négyféle szauna ceremóniával kedveskedik a vendégeknek. Az első szauna program nálunk mindig a tengeri sós, amivel első lépésben megtisztíthatjuk bőrünket az elhalt hámrétegtől. Ezt követően bőrtápláló felöntés következik, ami a vendégek igényei szerint lehet mézes, olívás, sörös és vitaminos.

Sós



Az első felöntés mindig a tengeri sós. Rövid izzadást követően a vendégek bőrüket tengeri sóval dörzsölik be. A tengeri só, mint természetes testradír megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, ezáltal bőrünk feszesebbé válik. A tengeri só hatékonyabb bármelyik sónál: fokozza a verejtékmirigyek működését, a méregtelenítést, a sóban rejlő nyomelemek és ásványi anyagok a kitágult pórusokon keresztül könnyedén szívódnak fel, ami újjávarázsolja, feszesíti a bőrt, csökkenti a cellulit tüneteit.

Mézes



A mézes ceremónia alkalmával szintén rövid előizzadás után a vendégek virágmézzel kenik végig magunkat. A meleg hatására a méz cseppfolyóssá válik, gyorsan felszívódva elősegíti a bőr anyagcseréjét, hatásos bőrszennyeződések, pattanások, kisebb hegek ellen, hidratálja, táplálja és nyugtatja a bőrt. A ceremónia végére felüdült puha bőrrel, kellemes virágméz illatúan távozhatunk.

Olívás



A szauna mester olívaolajat kínál a vendégeknek testük bedörzsölésére. Az olíva a pórusokon keresztül fejti ki jótékony hatásait. Az olíva olaj segíti a bőr regenerálódását, magas E-vitamin tartalma miatt fiatalító hatású. Hidratálja a bőrt és gyulladáscsökkentő.

Sörös



A szauna izzó kövére kerül a vízzel elegyített sör, ami pillanatok alatt a frissen sült cipó illatával árasztja el a levegőt, ez keveredik a maláta- és árpaillattal, miközben „sivatagi szélhez” hasonló forró levegővel hevíti a vendégeket. A sörös párán keresztül a sörben lévő B-vitamin a kitágult pórusokon keresztül könnyen szívódik, ugyanakkor D vitaminhoz juttatja a szervezetet.

Vitaminos (citrom-narancs)



A vitaminos ceremónia alapja is a tiszta illóolajjal elegyített víz, amit a szauna mester oszlat szét a kályhán. A kellemes illatú forró levegő cirkulációja kényezteti és megnyugtatja a bent ülőket. A ceremónia végén szeletelt, hűtött gyümölccsel kínálja vendégeit, amely amellett, hogy igen frissítően hat, valódi vitaminbomba. A vitaminok és egyéb ásványi anyagok szaunázást követően sokkal intenzívebben szívódnak fel.

A ceremónia végén jeges vizű nyakon öntés is jár a résztvevőknek.

Lake Wellness Oázisunkban található még egy Kneipp-taposó, valamint egy napozó kert, ahol tavasztól őszig nyugágyakkal és napernyőkkel biztosítjuk nyugodt pihenésüket.

Ezek mellett szakképzett masszőreink várják a megfáradt utazókat, akik szeretnének lazítani vagy egy kis kényeztetésre vágynak! Igényeiknek megfelelően a következő kezelések közül választhatnak, melyeket minden esetben személyre szabunk!

A 30 perces masszázsok esetében általában a test hátsó része (vádli, comb, derék, hát, váll, nyak) kerül masszírozásra vagy a derék, hát, váll, nyak területe, míg 60 perces masszázsok esetében általában a teljes test (elöl lábak, kezek, karok és a test hátsó része).

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!