Foglalás
Bezár

A balatoni komp egy igazi élmény

Március közepén elindult a nyári komp szezon a Balatonon. A komp most már a hét minden napján 30 percenkénti indulással várja az utazókat.

A fél óránként induló kompok igen kényelmessé teszik az átkelést a túlpartra. Bármikor érkezhet az ember a révhez, rövid idő múlva már a kompon gyönyörködhet a látványban.

Március 15-től a kompjáratok az alábbiak szerint indulnak 30 percenként:
  • Szántódrévből 7.00 és 19.00 óra között
  • Tihanyrévből 7.15 és 19.15 perc között

Utazzon kompon télen-nyáron



A Balaton egyetlen révátkelője Szántódrév és Tihanyrév között található, ahol a kompok folyamatosan szállítják a gépjárműveket és az utasokat egész évben.

A kompok csak szélsőséges időjárás és kedvezőtlen jégviszonyok esetén nem indulnak. A forgalmasabb időszakokban a menetrend felfüggesztésével sűrítik a járatokat, ezzel biztosítva, hogy minden utazó a lehető legrövidebb időn belül elérje a túlpartot.


Ahol élmény az átkelés



A Balaton környéki kikapcsolódás egyik kihagyhatatlan programja a kompozás. Sokszor nem is az a cél, hogy átérjünk a tó másik partjára, hanem a vízen suhanás és az ott átélhető látvány adja meg az utazás varázsát. Kisgyermekes családok számára különösen ajánlott időtöltés, sokkal izgalmasabb és kényelmesebb, mint gépkocsival utazni a tó körül.

Az idei év várva vájt újdonsága az 2 új komp lesz, melyeket 2 katamaránnal együtt kifejezetten a Balatonra terveztek. A kompok egyike, a Tihany már megtette első útját a Balatonon.
A 45 méter hosszú és 11,4 méter széles új komp mintegy 24 gépjárművet, 30 kerékpárt, valamint 120 utast képes egyszerre szállítani, a többi kompnál gyorsabban, 15km/órás utazósebességgel tud átkelni a tavon.

Itt a tavasz és a jó idő. Keljenek útra és kiránduljanak a Balaton körül!

Tavaly rekordot döntött az utazók száma



2023-ban több évtizedes rekordot döntött meg a Balatoni Hajózási Zrt., több mint 2 millió utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain. A hajók közül kiemelkedett a kompok utasszáma, amelyeken több mint 1 millió 423 ezren keltek át a túlpartra.

A kompok összesen 50 000 km-t tettek meg.

Egyre többen kirándulnak kerékpárral a tó körül. Ezt bizonyítja az is, hogy a szállított biciklik száma minden eddigi rekordot megdöntve megközelítette a 130 ezret, ez több mint 16% növekedés az előző évhez képest.

Szeretettel várjuk szállodánkban! A közeli Szántódról könnyedén átkelhet a Balaton északi partjára.

Megnézem az ajánlatokat

Forrás: https://bahart.hu/hu

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!