Foglalás
Bezár

A hidegben is csábít Siófok

Ki ne szeretne henyélni egy hatalmas bugyogó medencében és ellazulva csodálni a zúzmarás fákat? Vagy egy ilyen látvány után visszaosonni a forró szaunába? De mit csinálhatunk akkor Siófokon, ha átmenetileg felfüggesztenénk a wellness-t és kicsit kilépnénk a Residence Hotel Balaton falai közül?

Gyerekkel vagy gyerek nélkül, a szállásunk nagyszerűségtől függetlenül bármikor beállíthat a „talpviszketés-jelenség”, vagyis mehetnékünk támad. Nyáron a rossz idő, télen pedig a hideg tarthat minket vissza, ráadásul az a hiedelem mélyen bennünk él, hogy a Balatonon csak nyáron van élet. Szerencsére nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a magyar tenger partja a hideg évszakban is tartogasson látnivalókat, és aki most nézne körbe, nem csalódik.

Lássuk, mit csinálhatunk a hidegben Siófokon!

Bella Állatpark – Állatbarát kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó kikapcsolódást jelenthet a siófoki állatsereglet. A télen-nyáron nyitva tartó Bella Állatpark a város központjához közel található. Kétpúpú tevék, lovak, lámák, kenguruk, minipónik, ormányos medvék, törpe kecskék és számos más állat várja a családokat. Az állatsimogató mellett tevegelni, pónilovagolni, sétakocsikázni és buborékfocizni is lehet az állatkertben.

Fordított Ház – Siófok és Balatonszéplak-felső határában áll, méghozzá a feje tetején a Balaton legfurcsább turisztikai látványossága. A kétszintes fordított házat kívül-belül fejjel lefelé rendezték be. Fényképezőket elő, rengeteg ponton lehet tótágasan szelfizni!

Séta Siófokon



A Balaton mellett – a magyar tenger télen is csodás látványt nyújt, és olyan arcát ismerhetjük meg, amelyik nyáron visszavonulót fúj. Vadregényes, titokzatos élményben lehet részünk, ha engedjük a lábainknak, hogy vigyenek minket a saját kedvükre! A vízpartot és a kikötőt borús időben is érdemes felkeresni. Figyelem, a kacsák és hattyúk etetése nem ajánlott- szegény párák nem bírják az élesztőt, ezért a kenyereink, akárhogy is kapnak utána, az utolsó falatot jelenthetik számukra. Megfulladhatnak tőlük vagy elzáródhat a belső rendszer.

Ha városnézést tervezünk – érdemes a Víztoronynál kezdeni a túrát, ennek körbeforgó tetejéről egy liftezéssel beláthatjuk az egész várost. Közvetlenül mellette van egy Tourinform iroda, ahol szívesen segítenek a látnivalók és programok összeállításában is.

Látnivalók – a teljesség igénye nélkül: Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom, a Makovecz Imre tervezte, Oulu parkban található különleges formájú evangélikus templom, a Millenium Park, Vasútállomás, a Zenepavilonban ülő Kálmán Imre szobra. Kálmán Imre Emlékház, Ásványmúzeum, Thanhoffer Villa (ez volt egy időben Horthy Miklós kormányzó főhadiszállása), Jókai Park (játszótérrel, tóval, japánkerttel), Krúdy Villa, Jókai Villa.

A várost elhagyóknak ajánljuk a Töreki Természetvédelmi területet, amely 1994 óta védett hely. A Cinege patak és a 10 tóból álló vízrendszer, változatos vidék, tanösvény, és sokféle madár megfigyelése vár a kalandorokra.

Ha ezek után már kellően áthűltünk, akkor nagyon értékeljük majd a forró szaunákat, a medencét, az élményfürdőt a sok dögönyöző vízsugárral, a jacuzzit és a pihenőágyakat. A kitűnő vacsoráról nem is beszélve.


Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!